Ознака: Безимијани

Вулкан на Камчатка исфрли облак од пепел во височина од 10...

Вулканот Безимијани на рускиот полуостров Камчатка исфрли облак пепел висок околу 10 километри. Руските геолози објавија и фотографии од лава и испарувања кои излегуваат од...