Ознака: Алексеј Варламов

Објавен романот „Павел, душо моја“ од Алексеј Варламов

„Македоника литера“ неодамна го објави романот „Павел, душо моја“ од современиот руски писател Алексеј Варламов, во превод од руски јазик на Ленче Тосева. Павел Непомилуев...

Објавен прв превод од рускиот писател Алексеј Варламов

„Македоника литера“ неодамна го објави романот „Павел, душко моја“ од современиот руски писател Алексеј Варламов, во превод од руски јазик на Ленче Тосева. „Павел, душо...