Ознака: Александар Петличковски

Петличковски и понатаму е претседател на Комисијата за заразни болести, велат...

Доктор Александар Петличковски не е сменет од функцијата претседател на Комисијата за заразни болести, информира Министерството за здравство. - Д-р Петличковски е актуелен претседател на...

Петличковски: Нема ништо алармантно во однос на магарешката кашлица, ковид и...

Комисијата за заразни болести најверојатно ќе заседава следната недела, но, нема ништо алармантно во однос на магарешката кашлица, ковид и грип, изјави претседателот на...

Не се исклучува можноста за вирусна инфекција во случајот на малата...

Со оглед на фактот дека малата Јана најверојатно починала од миокардит, а вирусите се честа причина за миокардит, не се исклучува можноста да имала...

Во Македонија не е регистриран кракен, тврди Петличковски

Претседателот на Комисијата за заразни болести д-р Александар Петличковски изјави дека кај нас се уште официјално не е регистрирана подваријантата на ковид кракен, меѓутоа...

Не се очекува пресврт со сојот „кракен“, нема потврден случај во...

Нема место за паника, досега во државава нема потврден случај на сојот на коронавирусот „кракен“, изјави за МИА Александар Петличковски, претседател на Комисијата за...

Петличковски: Го достигнуваме плафонот, оние со хибриден-комбиниран имунитет се најзаштитени

Со моментната ковид-ситуација нема потреба од нови рестриктивни мерки, последните препораки за задолжително носење на маски во болници, аптеки, јавен превоз и старечки домови...

Петличковски: Голем дел на високата смртност се должи на нашето запоставено...

Во ниеден контекст не можам да кажам дека зголемената смртност од ковид-19 е резултат на непочитување на протоколите. Мислам дека голем дел на високата...

Петличковски: Околу пикот сме на омикрон, не е време за олабавување

Некаде сме околу пикот на омикрон, имајќи предвид дека овој последен бран се ширеше многу брзо и многу побрзо стивнуваше, и во соседството и...