Ознака: 80 годишнина

Во Штип одбележани 80 години од депортацијата на македонските Евреи

Осумдесет години од депортацијата на македонските Евреи во Треблинка е настан, којшто не смее да се заборави, порача Пепо Леви, претседател на Еврејската заедница на денешната комеморативна програма во Штип. -...