Ознака: 76 години

МНТ – 76 години испишува историја

Театарот е место каде што се случува нешто исклучително, тука се преплетуваат режисерските идеи со актерското срце, место каде што се создава магија, а...

И во услови на земјотрес и на пандемија весникот излегува секој...

Најстариот дневен весник „Нова Македонија“ непоколебливо работи во сите услови, за што сите се сведоци. И покрај тоа што изминатава година се работи во...

Весникот што е нераскинлив дел од македонската нација, јазик, историја…

76 ГОДИНИ „НОВА МАКЕДОНИЈА“ Седумдесет и шест години не се јубилеј на некој настан, но секако дека може да бидат повод за опсервација, анализа и...

Одбележани 76 години од депортацијата на македонските Евреи

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, во името на Владата на Република Македонија, денеска положи цвеќе на споменикот на 7.144 македонски Евреи кои во...