Ознака: 154 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Одбележани 154 години од раѓањето на Ѓорче Петров

Со положување на свежо цвеќе пред споменикот на Ѓорче Петров, денеска во Прилеп беа одбележани 154 година од неговото раѓање. -Ѓорче Петров е еден од...