Ознака: 1.5 милиони евра

Откажувањето на карневалот ќе ја чини Германија 1,5 милијарда евра

Пандемијата ги запре масовните карневалски настани, кои традиционално се одржуваат секоја година во Германија. Германскиот економски институт, со седиште во Келн, проценува дека откажувањето на...