Ознака: Џудо-федерација

Успешно организирано полагање за кју-појаси во џудо

Полагањата беа спроведени во Битола, Прилеп и во Ресен, со надзор и присуство на претставници од Дан-комисијата при Џудо-федерацијата на Македонија (ЏФМ), Дејан Мицкоски...

Под мотото „Пријателство“ одбележан Светскиот ден на џудото

На овој голем ден за џудото сакам да им порачам на сите џудисти и нивните тренери: „Не поставувајте си граници! Колку повеќе сонувате и...

Џудистите дел од Европската недела на спортот

Џудо-федерацијата на Македонија (ЏФМ) учествуваше во реализацијата на Европската недела на спортот. Главниот настан се одржа во саботата, во СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје. На...

Македонија има квалитетен материјал за финален спортски производ

Главните цели на ЏФМ се квалитетно подобрување на условите за работа во клубовите, создавање навремена и здрава селекција џудисти со соодветни подготовки, остварување високи...