Ознака: Љубиша Камењаров

Со мурали разубавен просторот околу Универзална сала

По повод 13 Ноември неколкумина уметници со мурали го разубавија просторот околу Универзалната сала во Скопје. Акцијата за уредувањето на елементите околу Универзална сала е...

„Управило и наследството на Мурто“ и „фиќото“ беа во Автокоманда

Вистинско изненадување завчеравечер на плоштадот во скопската населба Автокоманда претставуваше изложбата на скулптуралната инсталација „Управило и наследството на Мурто“ од Љубиша Камењаров, организирана од...

„Управило и наследството на Мурто“ – изложба на Љубиша Камењаров

На 17 септември (вторник) во 20 часот на плоштадот во Автокоманда, во организација на КЦ 750 ќе биде претставена скулптуралната инсталација „Управило и наследството...

Ме вознемируваат покорноста и надмоќта како меѓучовечки релации

Љубиша Камењаров, скулптор Во Мобилната галерија на Центарот за современи уметности, во Паркот на франкофонијата е поставена скулптурната инсталација „Управило“, наменска, просторна инсталација на уметникот...

„Управило“ – изложба на Љубиша Камењаров

Во Мобилната галерија на Центарот за современи уметности, во Паркот на франкофонијата, вечерва, во 20 часот, ќе биде отворена изложбата „Управило“, наменска, просторна, скулптурна...