Ознака: јавна администрација

Не брзаме со законот за администрација, на него се работи седум...

Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу денеска изјави дека владејачкото мнозинство не се брза пред избори да го донесе предлог-законот за административни...

ДКСК од Уставен ќе бара проверка на законитоста на балансерот и...

Дали балансерот ја исполнува целта или се злоупотребува затоа што етничката припадност е основен податок при вработување и дали по 20 години примена е...

Опаднат ентузијазам за реформи во јавната администрација

Во Извештајот за мониторинг на реформата на јавната администрација 2021/2022“, изработен од Институтот за европска политика (ЕПИ), се забележува стагнација или дури и назадување...

Граѓаните електронски ќе може да поднесуваат поплаки за јавната администрација

Граѓаните од утре електронски ќе може да поднесуваат поплаки поврзани со услугите кои ги дава јавната администрација. „Веќе од утре граѓаните непречено ќе можат да...

Словенија воведе задолжителна вакцинација за вработените во јавната администрација

Сите вработени во јавната администрација во Словенија кои не прележале коронавирус и кои не се вакцинирани, задолжително ќе мора да се вакцинираат против Ковид-19....

Почнува постапката за прераспределба на рамковните административци

Вицепремиерот Артан Груби очекува 1.349 рамковни административци да почнат со работа од 1 февруари, откако почна постапката за нивна распределба во 237 институции. Службениците нема...

Се враќа работното време од 8 до 16 часот во јавната...

Владата донесе одлука времено да ја суспендира одлуката за флексибилно работно време за сите вработени во државната управа. Наместо сегашното работно време од 07.30...

Ангеловска смета дека платите на администрацијата треба да се намалат

Министерката за финансии Нина Ангеловска и како министер и како човек смета дека платите во администрацијата треба да се намалат, оти товарот на кризата...

Вработените во јавниот сектор, кои се ослободени од работа, нема да...

На оваа седница Владата ја донесе уредбата со законска сила за примена на Законот за вработените во јавниот сектор за време на вонредна состојба...

ДУИ е против намалување на платите за администрацијата

Министерот за економија, Крешник Бектеши, изјави дека за него и за ДУИ е неприфатлива мерката што ја предложи СДСМ за исплата на минимална плата...