Ознака: шведскиот

Шведскиот модел за справувања со коронавирусот, сепак, успева?

Често оспоруваниот шведски модел, сепак, покажува дека го забави бројот на смртни случаи на дневна база. Така, во текот на една недела се забележани...

Не успеа шведскиот експеримент против коронавирусот?

Андерс Тегнел, главен епидемиолог од Шведска, призна дека премногу луѓе починале во земјата поради ковид-19. Тегнел беше клучен во развивањето полабава стратегија во Шведска,...