Ознака: Четири скокалници

Почнува новогодишната турнеја „Четири скокалници“, без публика

Турнејата се одржува од 1953 година, а ова ќе биде 69-то издание. Вообичаено натпреварите привлекуваат десетици илјади гледачи, но сега, поради пандемијата на коронавирусот,...

Почнува уникатната турнеја „Четири скокалници“

Од четирите натпревари, по два се во Германија и во Австрија, од 29 декември до 6 јануари, а некои од спецификите на ова престижно...

Кобајаши на чекор до рекордот на Ханавалд и Штох

Јапонскиот ски скокач Роју Кобајаши ја оствари својата трета победа на турнејата „Четири скокалници“, откако славеше во Инсбрук, по триумфот во Оберсдорф и Гармиш...