Ознака: Црник

Изгоре помошен објект во пожар во пехчевското село Црник

Во пожар изгоре помошен објект во село Црник. Пожарот избувнал денес напладне, а во неговото гаснење учествувале пожарникари од Пехчево и Берово. -Пожарот во село...

Уникатните релјефни карпи ѝ даваат нова димензија на Малешевијата

Меловите, геоморфолошки форми настанати од силна водена ерозија, се уникатна појава во Македонија и вистинска енигма за научниците. Наедно, тие се и интрига за...