Ознака: хуманитарна криза

Неподносливиот живот во сирискиот „триаголник на смртта“

По официјалното уништување на Калифатот на Исламска држава (ИД) во Сирија, земјата се соочува со сериозни проблеми поради големата бројка на внатрешно раселени лица...

Контролирана хуманитарна криза

Длабоките разлики меѓу Белград и Приштина се пренесуваат и на помладите генерации, кои се залагаат за толеранција и решение, но сепак нивните размислувања за...

На повеќе од два милиони Сомалијци им се заканува смрт од...

Повеќе од два милиони деца, мажи и жени во Сомалија би можеле да умрат од глад до крајот на летото ако хуманитарната помош не...

Мадуро со Русите, Гуаидо со Американците – чија помош вреди повеќе...

Владата на Венецуела забрани влез во државата на повеќе камиони кои носат стотина тони хуманитарна помош за земјата. На камионите, кои останаа на границата...