Ознака: Хумана

Чекор напред за подобри услови за лицата со посебни потреби

Мисија на фондација „Ице Бегов“ е преку многу вакви проекти во ова динамично живеење да се овозможи овие лица да добијат поквалитетен живот и...

Волонтерите на Црвениот крст продаваа колачиња да им помогнат на социјално...

Хумана страница: Во Кичево Волонтери на Црвениот крст од Кичево реализираа хуманитарна акција во која се вклучија голем број членови на оваа хуманитарна организација. Тие во...

Инклузивната сликовница „Другарите од Зоолошката градина“ во детските раце

Хумана страница Во саботата напладне, во Скопје, беше претставена инклузивната сликовница „Другарите од Зоолошката градина“ на авторката Гордана Симоновска-Момироска. Минатата година таа нѐ израдува со...

Чукнете во дрво и донирајте за болните деца!

Хумана страница Доколку сѐ уште не сте го сториле тоа, вклучете се во хуманитарната акција на познатата македонска компанија „Алкалоид“. Ви откриваме како да го...

Едно добро привлекува друга добрина!

Наставничката по одделенска настава во едно скопско училиште, која ни го напиша ова писмо, сакаше да остане анонимна, а името на девојчето за кое...