Ознака: финансиски систем

Бајден уверува дека банкарскиот систем е стабилен

Американскиот претседател Џо Бајден изјави дека банкарскиот систем на неговата земја е стабилен и дека не гледа финансиски институции кои се во опасност од...

Рестартирање на финансискиот систем за брз економски напредок

Дејвид Милибанд Од последниот состанок на групата Г7 во август 2017, па до денес, ковид-19 резултира со 3,5 милиони смртни случаи и предвидување за економски...

Ќе се одржува ценовната стабилност и ќе се зајакнува стабилноста на...

Најдобриот придонес што Народната банка може да го даде за зголемување на нивото на странски директни инвестиции во земјава е остварувањето на клучните цели,...

Банките им давале повеќе кредити на домаќинствата

Македонскиот финансиски систем минатата година работеше во поповолно опкружување во однос на 2016 година, одржувајќи ги својата стабилност и непреченото работење во сите сегменти....