Ознака: усреќува

Енергоатом: Нуклеарната централа Запорожје е префрлена на резервен далновод

Украинската компанија Енергоатом соопшти дека најголемата европска нуклеарна централа Запорожје е пред затворање бидејќи е префрлена на резервен далновод кој има помалку од половина...

Роботот Ловот ги усреќува луѓето

Ловот е робот од кој луѓето не треба да се плашат. Направен е за да го следи својот сопственик, да ги разликува гримасите на...