Ознака: универзум

Кое е најтоплото место во универзумот?

Сите знаеме кое место, односно планета е најтопла во нашиот систем, но што е со другите? Експертите велат дека некои други делови од вселената...

Добре дојдовте во паралелниот универзум на вистината

Постојат три широки групи квалитети што граѓаните очекуваат да ги покажат политичарите: компетентност, интегритет и автентичност. Ние кај нас одамна престанавме да имаме очекувања....

Астрономи забележаа временско проширување во раниот универзум

Потврдена теоријата на Ајнштајн Астрономи го набљудувале далечниот универзум како се врти во бавно движење, што е првпат овој необичен ефект, предвиден од Ајнштајн пред...

Хиперстварност – „Битлси“ во хроматскиот универзум

Проектот „Отспротива хроматскиот универзум“ е обид да се продре во длабочините под совршенството на музичките форми на неповторливите песни на „Битлси“, за да ги...

Нобеловец тврди дека постоел уште еден универзум пред нашиот

Добитникот на Нобеловата награда за физика, сер Роџер Пенроуз, тврди дека постоел уште еден универзум пред Големата експлозија, а доказот за тоа сè уште...