Ознака: Умберто

Умберто и крадецот на чадори (4)

Антиупатства за лична употреба - Ама еве сега не сте сами. Со мене сте – се обиде да го охрабри чадорот. - Ти благодарам, Умберто –...

УМБЕРТО И КРАДЕЦОТ НА ЧАДОРИ, 3

- Умберто, оној крадецот… тој... – Да, Тоше? – Тој е мојот шеф... господинот Давидов. Тоше е премногу возбуден, па почна да зборува погласно отколку...

УМБЕРТО И КРАДЕЦОТ НА ЧАДОРИ, 2

Кога седна на своето место зад шалтерот, Тоше љубезно, вредно и педантно, како и секогаш, ја вршеше својата работа, ама едвај ја дочека паузата,...

Италијанскиот крал Умберто и двојникот од пицеријата

На 28 јули 1900 година, италијанскиот крал Умберто Први посетил мала пицерија во Монза, во близината на Милано. Тој бил пречекан и услужен лично...