Ознака: турбуленции

Енергетска криза во Европа, финансиска во Америка

Сѐ поголем број медиуми на двете страни од Атлантикот прогнозираат дека на Европа, но и на САД им следува турбулентен период, од различни причини,...

Со потрајни работни договори ќе се намалат турбуленциите на пазарот на...

ОТКАКО ПАНДЕМИЈАТА ГО ЗГОЛЕМИ ЈАЗОТ ПОМЕЃУ ПОНУДАТА И ПОБАРУВАЧКАТА И работодавците и вработените треба да бидат мотивирани да размислуваат за трајност на работните договори, при...

И со датум и без датум, треба да ги засукаме ракавите

Почеток на преговорите ќе значеше сигурност за започнување на имплементација на структурните реформи за обезбедување владеење на правото и справување со корупцијата, кои се...

Проблематично слетување на скопскиот аеродром, еден повреден

Едно лице е тешко повредено кога авион при слетување на скопскиот аеродром влегол во турбулеции, соопшти МВР. Според истиот извор, повредениот со иницијали В.К. бил...