Ознака: „Суперхикс“

„Суперхикс“ слави 25 години

„Суперхикс“ на 3 март во МКЦ ќе прослави 25 години од својот прв настап во некогашниот „Доорс“ во Дебар Маало. „Банда инструментале“ на истиот...

Слушајте музика, а не говори на партиски лидери

Музичарите често се на удар на дневната политика, а поводи има многу: користењето субвенции за поттикнување на македонската музика, високите фестивалски награди, кои за...