Ознака: Студентите

Надминување на феноменот на измамник кај студентите

Според студијата спроведена од ПИСА во 2018 година, повеќе од 50 отсто од студентите во Македонија доживеале чувство на сомнеж во себе, недостиг од...

Студентите пак ќе маршираат

На неодамнешниот протест беше постигнат привремен договор и само делумно беа прифатени барањата на студентите за подобрување на нивниот стандард НА 17 НОЕМВРИ, СВЕТСКИОТ ДЕН...

Без поигрување со младината и со иднината

Наспроти декларираните позиции од сите чинители во државата за значењето и важноста на младината и студентите, загриженоста поради т.н. процес на одлив на мозоци,...

Успешно реализиран собир на студентите по право од Балканот

Меѓу другото, во работниот дел од програмата, учесниците на конгресот имаа можност да следат излагања на професорите од Правниот факултет при УКИМ во Скопје, како...

Седењето дома ги демотивира студентите

И студентите и професорите сакаат да одат на предавања на факултет, бидејќи онлајн наставата не може да ја замени традиционалната, велат нашите соговорници ЕПИДЕМИОЛОШКАТА СЛИКА...

Почеток на учебната година за учениците и студентите

За околу 300.000 ученици и над 50.000 студенти вчера започна новата учебна година, која поради пандемијата на коронавирусот ќе се одвива комбинирано со физичко...

Се чека завршување на вонредната состојба за да се полагаат испити

Универзитетските професори сметаат дека држењето испит онлајн нема да даде објективен резултат. Според нив, ништо не може да го замени полагањето лице в лице,...

Сега не треба да биде приоритет оценувањето, најважно е професорите да...

Универзитетот е голем, разнороден и комплексен, односно во неговите рамки функционираат дури 25 факултети, во моментов техничките факултети разгледуваат најдобри решенија и модели, кои...