Ознака: сонцето од Кутлеш

ВМРО- ДПМНЕ : Епидемијата се злоупотребува за распродажба на идентитетот

По отстранувањето на сонцето од Кутлеш на плоштадот во Крива Паланка, ВМРО-ДПМНЕ излезе со своја реакција. Според центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ-Дополнително вчера и претседателот...

Неколку факти за Сонцето од Кутлеш

Сонцето (Ѕвездата) од Кутлеш е поврзано со култот на сонцето кај Античките Македонци. Според материјалните и пишаните историски извори од античкиот период, сонцето е...

На сонцето од Кутлеш му истече рокот?

Рокот од шест месеци што беше даден во согласност со договореното во Преспанската спогодба истече вчера, а македонските власти прифатија овој симбол да биде...