Ознака: СКОПСКО – инфо

СКОПСКО – инфо

Цен­тар ќе го ре­кон­стру­и­ра Ма­тич­но Не­ко­гаш­но­то Ма­тич­но, кое се на­о­ѓа во зад­ни­от дел од дво­рот на Оп­шти­на Цен­тар, ќе им би­де пре­да­де­но на ко­ри­сте­ње на...

СКОПСКО – инфо

Се расчистува патот до „Свети Пантелејмон“ Екипите на Општина Карпош интензивно работат на расчистување на патот од Нерези до „Свети Пантелејмон“. Интензивните поројни дождови и...

СКОПСКО – инфо

Нови 90 канти за отпадоци во Карпош Во согласност со планираните активности на Секторот за екологија и енергетска ефикасност, Општина Карпош ја продолжува акцијата за...

СКОПСКО – инфо

Комуналците од дома ќе подигаат кабаст отпад Јавното претпријатие „Комунална хигиена“ сега и од домовите на граѓаните ќе подига кабаст отпад. Користејќи ја оваа нова...

СКОПСКО – инфо

Граѓаните може да аплицираат за субвенции за чистење оџаци    Град Скопје повторно ќе доделува субвенции на домаќинствата и на други објекти за чистење оџаци, како...

СКОПСКО – инфо

Се чисти каналот во Ново Село Општинските служби на Ѓорче Петров заедно со АД „Водостопанство“ - Скопско Поле го чистат каналот за наводнување во Ново...

СКОПСКО – инфо

Маалски центар во Карпош 1 Општина Карпош започна активности на терен за уредување на уште еден јавен простор, овој пат во населбата Карпош 1 на...

СКОПСКО – инфо

Се гради новото училиште „Димитар Македонски“ во Лисиче Во Општина Аеродром се гради нов училиштен објект на основното училиште „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче. Новото...

СКОПСКО – инфо

Во ДКЦ онлајн „Разигран плоштад 2020“ Детскиот културен центар „Карпош“ годинава, поради коронавирусот, манифестацијата „Разигран плоштад 2020“ ќе ја реализира онлајн, наместо со физичко присуство...

Скопско – инфо

Од денеска повторно бесплатен превоз за возрасните лица Од денеска продолжува да важи бесплатното користење на јавниот превоз за возрасни лица, за жени над 62...