Ознака: сигурност

Странските инвестиции лакмус за постоењето на правна држава и сигурност

Странските компании ги посочуваат: подобрувањето на инфраструктурата, примената на најновите меѓународни сметководствени правила и стандарди и ревидирањето на договорите за државна помош поврзани со оправдани...

Заштита, сигурност, социјална и здравствена правда, побараа жените на вечерашниот осмомартовски...

Со пораките „Не сакаме тава, сакаме права“, „Денеска марш, утре штрајк“ и „Држава што не постапува е држава што убива“, попладнево на плоштадот „Филип...

Каков план има ЕУ за да ја излечи зависноста од руски...

Брисел размислува за складирање минимално неопходни количества гас и планира зголемување на капацитетот на обновливите извори на енергија, пишуваат Зиа Вајс и Зосија Ванат...

Оваа декада со сигурност ќе биде прогласена за најжешка

Според годишната процена на климата на Земјата направена од страна на Женевската организација, глобалните температури досега оваа година биле за 1,1 Целзиусов степен над...

Поголема сигурност за студентите по медицина

Македонските доктори си заминуваат од државата и поради ниските плати, но и поради тоа што ние студентите сме демотивирани уште во текот на студиите,...