Ознака: „Св. Климент Охридски“

Македонците во Берлин сакаат да изградат поубава црква од постојната

Белешка од патувањето низ Германија на нашата дописничка од Прилеп На улицата Осдорфер Штрасе 16, во Берлин, Германија, малку десно од патот се наоѓа црквата...

Прв академски час на студентите на Правниот факултет во Кичево

Денес во амфитеатарот на Правниот факултет во Кичево, запона академската 2022-2023 година за бруцошите запишани на овој факултет. Многу успех во студирањето на идните...

Џафери: Со празнувањето на Климент Охридски се оддава почит на писменоста

Претседателот на Собранитето Талат Џафери во лично име и од име на пратениците во парламетот, до сите православни верници упати честитка по повод празникот...

Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ – 30 години македонски стожер

Осветувањето на храмот во Скопје е извршено по повод 1.150-годишнината од раѓањето на патронот свети Климент Охридски, на 12 август 1990 година, во времето...

Воскресната литургија денес за првпат се служеше без верници

Соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје за време на воскресната литургија утрово беше празен, присутни беа само свештениците и новинарските екипи, а имаше...

Битолските студенти ќе слушаат онлајн настава

Битолскиот универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола предавањата за студентите ќе ги организира онлајн со цел да се заштити здравјето на студентите и вработените....

Ќе пеам и ќе снимам додека ме држи гласот

Виолета Томовска, добитничка на „Св. Климент Охридски“ На младите колеги од естрадата им посакувам да доживеат барем дел од она што го проживеавме ние, да...

Девети декември неработен ден за сите граѓани во земјата

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), осми декември...

Една улица многу политика

(Не)асфалтирањето на улицата Св. Климент Охридски во Битола уште еднаш на површина ги изнесе проблемите со јавните набавки и игрите што се играат при...

Ноќна романса за Кочо Рацин во Скопје

Со „Ноќна романса за Кочо Рацин“ вечерва, со почеток во 20 часот, на платото пред националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје,...