Ознака: Сашко Јовев

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов...

За Меџити нема политика во разрешувањето на директорот на Кардиохирургија, Јовев...

Разрешувањето на директорот на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, доктор Сашко Јовев, кој ја предводеше првата трансплантација на срце во земјава и натаму во...

Сашко Јовев: Во чекор со стандардите на западната медицина

Кардиохирургијата е, скромно кажано, круна на медицината, таа инволвира многу наука, висока технологија, комплементарни дисциплини. Таа ги третира најчестите и највиталните заболувања кај човекот...