Ознака: РЕК

Битола добива парно греење, завршија градежните работи на топловодот од РЕК...

Завршија градежните работи на топловодот од РЕК Битола до Битола и веќе започнуваат активностите за изградба на топловодната мрежа во самиот град, истакна премиерот...

Јагленовиот систем во рудникот “Суводол“ преместен за еден километар

По речиси триесет години работа во РЕК “ Битола “ целосно е преместен јагленовиот систем во површинскиот коп во Рудникот “Суводол“. - Јагленовиот систем, кој...

Бислимоски: Ќе искористиме се што ни постoи како можност за да...

Не сум приврзаник на каква било промена, односно зголемување на цената на електрична енергија. Се што постои како можност и тоа што го имаме...

По 15 години застој, пуштен новиот БТО јагленов систем

По речиси 15 години застој, денеска официјално во функција беше ставен новиот БТО јагленов систем во рудникот Суводол во РЕК “Битола”. Со пуштањето во фунција...

РЕК „Битола“ станува партнер во дуалното образование на средните стручни училишта

Oд следната учебна година, во соработка со СОУ „Крсте Петков Мисирков“ од Демир Хисар, Рударско-енергетскиот комбинат ќе формира дуална паралелка. За разлика од практичната настава...

АД ЕСМ ќе стипендира 16 студенти на Техничкиот факултет во Битола

АД ЕСМ денеска потпиша договори за стипендирање на 16 студенти на Техничкиот факултет во Битола. Двајца студенти за првпат станаа стипендисти на компанијата, а за...

Во РЕК Битола пристигна и трансформаторот кој се поправаше во Белград,...

Во РЕК Битола пристигна трансформаторот кој беше испратен на поправка во Србија, по оштетувањето настанато во пожарот во ноември 2021 година. -Постројката ќе биде сместена...

Изградбата на топловодот од РЕК до Битола се одвива побрзо од...

Изградбата на топловодот од РЕК до Битола се одвива побрзо од планираното, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски при извршениот увид во...

Изгорениот трансформатор на РЕК Битола до вторник треба да е вратен...

Премиерот Димитар Ковачевски очекува до 22 ноември поправениот трансформатор на РЕК Битола, кој беше изгорен, да се донесе од Турција. Транспортот на трансформаторот, како...

Се прави забрзан ремонт на Блок 1 во РЕК Битола

Во РЕК Битола во тек е ремонт на Блок 1 кој е предвидено да заврши до 15 октомври, соопшти денеска АД ЕСМ. -Поради енергетската криза...