Ознака: пронајдок

Во Израел пронајден прстен со ранохристијански приказ на Исус

Златен прстен со сино-зелен скапоцен камен на кој е изгравиран ликот на момче што носи овен или овца на рамениците, е пронајден заедно со...

Во Норвешка откриен викиншки брод под земја

Норвешките власти соопштија дека по вторпат годинава пронашле остатоци од викиншки брод со употреба на георадарски техники (геофизички метод што користи радарски импулси за...