Ознака: принцип

За машкиот и женскиот принцип

Во Православната црква жената е поставена на највисок пиедестал. Во нашите храмови, на највидливото место, како најголема и најзначајна фреска е насликана Богородица, „Поширока...

Религијата и идеологијата повеќе не смеат да нѐ делат нас...

Да се потсетиме на она што нашите предци го имаат вградено во документите на Македонското востание од 1878 г. во Кресна, Крушевскиот манифест и...

НАТО останува верно на принципот „сите за еден, еден за сите“

Наши специјални известувачки од Лондон Јасминка Павловска и Маја Јаневска-Илиева Изјавите и спротивставените тези на претседателите на САД и на Франција за „мозочната смрт“ на НАТО,...

Третата фаза за билети за СП е според принципот „кликнувај побрзо“

Оваа „фаза три“ од продажбата на билетите насловена како „продажба во последната минута“ ќе трае до финалниот натпревар на СП, на 15 јули и...