Ознака: прилепски театар

Прилепските актери вечерва ја носат претставата „Декамерон“ на „Охридско лето“

Драмскиот репертоар на 63-тото „Охридско лето“ вечерва ќе ја донесе театарската претстава „Декамерон“ од Џовани Бокачо, во режија на Мартин Кочовски, а во изведба...

Во прилепскиот театар се подготвува претставата „Декамерон“

Во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ започнаа пробите на новата претстава „Декамерон“ во режија на Мартин Кочовски. Според режисерот Кочовски се работи за сатирична претстава со...

Му славиме јубилеј на театар што не постои

Седумдесет години прилепски театар „Војдан Чернодрински“ Низ годините тука се создавале различни генерации актери што несебично согорувале на сцената. Без исклучок, сите велат дека театарот...

Прилепскиот театар со „Глембаеви“ гостува на „Еуроказ“

Проектот „Глембаеви, уште една легенда“ настанува како финален резултат на долгогодишното интересирање на хрватскиот режисер Бранко Брезовец за драмата „Господа Глембаеви“ на Мирослав Крлежа,...

Брезовац во Прилепскиот театар ја поставува „Глембаеви“

Во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ течат пробите за новата претстава „Глембаеви“ од Мирослав Крлежа, во режија на хрватскиот режисер Бранко Брезовац. Според режисерот Брезовац,...

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ со „Пиреј“ на МТФ „Војдан Чернодрински“

Веќе шест дена Прилеп е средиште на македонскиот театар. Веќе помина половина од програмата на 54-то издание на МТФ „Војдан Чернодрински“. Останаа уште три...