Ознака: приговори

Поднесени 23 приговори до ДИК

Заклучно со вчерашниот ден, до Државната изборна комисија поднесени се вкупно 23 приговори за постапката за гласање и постапката за сумирање и утврдување на...

ВМРО-ДПМНЕ најавува дека ќе поднесе тужби до Управниот суд

Партијата останува на барањето за физичко пребројување на гласовитe ВМРО-ДПМНЕ смета дека со одлуката на Државната изборна комисија да ги одбие поднесените приговорите и да...

Пред истекот на рокот, Левица до ДИК поднесе 1.982 приговори

До ДИК пристигнаа илјадници нови приговори за сумирање и утврдување на резултатите од гласањето на изборите. Пред истекот на рокот, Левица поднесе 1.982 приговори. -...

Левица досега поднесе 425 приговори за изборите

Полиичката партија Левица досега поднела 425 приговори за нарушување на изборниот процес до Државната изборна комисија, а ќе продолжи да поднесува уште во текот на...

До 21 часот поднесени 82 приговора до ДИК

Државната изборна комисија информира дека до 21 часот се поднесени вкупно 82 приговора во врска со парламентарните избори. Најголем број од приговорите се од Алијанса...

Пријави против повеќе градоначалници денес пред Антикорупциска

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денес ќе одлучува по пријавите за изборни прекршувања на градоначалниците на Скопје, Гази Баба, Кисела Вода и...

ДИК поништи гласање на повеќе избирачки места поради вишок ливчиња

Државната изборна комисија го поништи гласањето на повеќе избирачки места затоа што во гласачките кутии имало повеќе гласачки ливчиња од бројот на гласачи во...

ДКСК одби осум приговори за прекршување на Изборниот законик

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) вчера одби осум од девет приговори поднесени од ВМРО-ДПМНЕ за прекршување на Изборниот законик и Законот за...

ДКСК одби осум од девет приговори на ВМРО-ДПМНЕ за прекршување на...

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на денешната седница одби осум од девет приговори поднесени од ВМРО – ДПМНЕ за прекршување на Изборниот...

Најмногу приговори за интернет, најмалку за мобилна телефонија

Бројот на приговори на корисниците на електронски комуникациски услуги во Македонија бележи зголемување во однос на 2017 година, се наведува во денеска објавениот извештај...