Ознака: практика

Дрога во полнети пиперки, во сос, во лубеница или во банани…

Во обид да се стекне со незаконски парични средства, криминалниот ум, во овој случај шверцерите, смислува нови и нови инвентивни начини за да ја...

Вавилонска кула во практика

Залагајќи се за подигнување на албанскиот јазик на ниво на втор службен јазик, пред речиси десет години Теута Арифи се послужи со библиската легенда...

И јазикот заплеткан во небулози

Поранешниот дипломат Ристо Никовски во пообемен текст за „Нова Македонија“ се осврнува потемелно на договорот за надминување на разликата за името со Грција. Неговите...