Ознака: пошумување

Засадени 50 илјади дрвја во Велешко со акцијата за пошумување „Сончева...

Во близина на езерото Младост, северно од Велес беа пошумени 23 хектари со 50.000 дрвја на државно земјиште. Над стотина волонтери од Скопје и...

КБ Прво пензиско друштво го финализираше третиот циклус од кампањата „Замени...

Кампањата „Замени и засади“ на КБ Прво пензиско друштво со нова акција и пошумување на површина од 2 хектари со 5.000 садници. По успешното финализирање...

„Дм дрогерие маркт“ заедно со своите вработени, волонтери и институционални партнери...

Во организација на „dm дрогерие маркт“, во неделата на 27 ноември, во близина на автопатот Миладиновци-Штип, повеќе од 300 вработени на „dm дрогерие маркт“,...

Пролетно пошумување на Крушево

Повеќе од 100 нови дрвца денес се засадени во околината на Крушевско Езеро, во акција  која беше иницирана од компанијата СЕКЕ со поддршка на...

Масовна акција за пошумување во Новаци

Со започнувањето на пролетта денес симболично на 21 март општина Новаци спроведе масовна акција на пошумување. -Денес со цел да го означиме првиот пролетен ден...

Општина Гази Баба спроведе акција за пошумување на Скопска Црна Гора

Во Страчинци се засадуваат 15.000 багреми. Од општина Гази Баба велат дека ова место е одбрано за оваа акција затоа што според студијата за...

Засадени 1.500 садници за ревитализација на речната вегетација на Брегалница

Во рамки на акцијата за пошумување под мотото „Засади топола и врба и сочувај ги крајречните шуми долж Реката Брегалница - 2019“ во организација...

Акција за пошумување на ридот над Баир

Во недела со почеток во 10 часот, ќе се одржи акција за пошумување на ридот над населбата Баир во Битола. Просторот каде се планира...

Ќе се пошумуваат опожарените подрачја во Велешко

Јавното претпријатие „Национални шуми“ планира пошумување во Велешко по шумските пожари што летово го зафатија овој регион. Со активностите е планирано да се почне...

Општина Кавадарци со пошумување на багрем во борба против поројниците

Општина Кавадарци и ЈП „Македонски шуми“ подружница „Бор“ ја започнаа првата пролетна акција за пошумување во 2019 година. Првото пошумување се реализира на локалитетот...