Ознака: поголема

Откриена црна дупка дури 33 пати поголема од Сонцето!

Има околу 50 ѕвездени црни дупки што научниците ги откриле на Млечниот Пат. Но оваа е убедливо најголемата досега. Астрономите ја открија најмасивната ѕвездена...

Повеќе војни значат и поголема инфлација

Инфлацијата нагло се зголеми во текот на 2022 година и кај напредните економии и кај пазарите во развој. Структурните трендови сугерираат дека проблемот ќе...

Решение има, ќе има ли и поголема посветеност

Општа констатација е дека минатата администрација на главниот град не успеа да го реши проблемот со загадувањето, па овој горлив проблем остана во наследство...

Во себе верба, за поголема берба

Доаѓа време кога ќе се соочиме со фактот дека најверојатно ќе бидат залудни сите повици до меѓународната заедница, до ЕУ и до САД за...

Николов: Потребна ни е победа за поголема самодоверба

Ни требаат дисциплина и агресија, максимален пристап. Поквалитетни сме од нив, но треба да го покажеме тоа на терен, вели Бобан Николов, играчот од...

Ќе стане ли државната работа уште поголема привилегија

Иако во една современа држава, особено држава што претендира да стане членка на Европската Унија, не треба да се гледа на администрацијата како на...

Колку повеќе се зборува за климатските промени, толку е поголема...

Заменете го автомобилот со велосипед, помалку летајте, престанете да јадете месо, инсталирајте соларни панели доколку живеете во куќа, користете помалку вода додека ги четкате...

Колку поголема дистанца се држи, толку подобро

Сима Лакдавала, експерт за вируси на дишните патишта од Универзитетот во Питсбург, смета дека ова откритие би можело да ги натера луѓето да ја...

Чиј збор има поголема тежина?

Повикот до партиите и до верските заедници да се вклучат со свои активности за издигнување на свеста за опасноста од ширењето на коронавирусот, по...

Сезонскиот грип е поголема опасност од коронавирусот

Во земјава има доволно епидемиолози за да детектираат коронавирус и затоа нема потреба да се крева паника Првиот потврден случај на заразен од коронавирус во...