Ознака: Пијанец

Пожарот во Пијанец ставен под контрола, но уште постои опасност

Пожарот меѓу делчевските села Разловци и Трботивиште околу 19 часот е ставен под контрола, но сѐ уште постои опасност ветерот да ја проблематизира состојбата...

Чудесни формации опиваат во Пијанец

#РаскажиНиЗаМакедонија Голак Голак е средно висока планина, но е идеална за сите планинарски спортови. На терените на Голак своевремено имало ски-центар и илјадници деца зимувале во...

Членовите на планинарскиот спортски клуб Голак го искачија Руен

Членовите на планинарскиот спортски клуб Голак од Делчево, Берово, Пехчево и Велес го реализираа клубскиот планинарски марш за искачување на врвот Руен (2.252 метри...

Една од најстарите цркви во Пијанец ги собра верниците на Петковден

Во делчевското село Селник денеска се одржа општо-народен црковен собир во чест на празникот Петковден. Црквата посветена на Света Петка беше претесна да ги...