Ознака: Песимизам

2023 – песимизам и рецесија

Веќе неколку години, пишувајќи за „Нова Македонија“, крајот на претходната и почетокот на следната година ги посветувам на годишен поглед - анализа на главните...

Песимизам среде напредок

Генерално гледано, човештвото денес е побогато од кога било во својата историја. А сепак, од краткотрајниот пандемиски предизвик, па до егзистенцијалната закана од глобално...

Мешавина од оптимизам, песимизам и популизам

Министерот за надворешни работи Бујар Османи оценува дека две недели се доволни да се надминат сите разлики со Бугарија, околу нејзините услови што ги...

Песимизам кај родителите, оптимизам кај наставниците

КАКО ДА СЕ ПОДГОТВАТ УЧЕНИЦИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО УЧИЛИШНИТЕ КЛУПИ? Од анкетата со повеќе родители (од една страна) и со наставниците (од друга страна) се...