Ознака: пајонска свештеничка

Пајонска свештеничка од Милци ќе патува за Чикаго

Едно од петте богати женски погребувања од некрополите Лисичин Дол и Милци, презентирани во Археолошкиот музеј во Скопје, ќе биде дел од светската изложба...

На пајонската свештеничка ѝ треба поголема афирмација

На мостот „Око“, накитена со култни бронзи, исправено стои скулптурата поврзана со ексклузивниот археолошки наод од Лисичин Дол, но таа сѐ уште не е...