Ознака: пациенти

Врската помеѓу умот и телото – важноста на психолошката поддршка...

Како психолог, нурнат во областа на онкологијата, значењето на психолошката состојба за време на лекувањето на карциномот е многу важна. Психологот има огромна улога...

ЛК и здруженијата на пациентите договорија соработка за подобрување на условите...

Со цел унапредување на заедничката соработка во насока на создавање на подобри услови за лекување на пациентите и работа на лекарите Лекарската комора потпиша...

Имплант за пациенти со Паркинс

Пациент што боледува од Паркинсонова болест сега може да оди до шест километри, благодарение на имплантот што му е вграден по должината на неговиот...

Дневна мала доза на ацетилсалицилна киселина за превенција од срцев удар:...

Што значат новите упатства Автор: Д-р Златко Јовановски, интернист во ГОБ „8 Септември“ Способноста на ацетилсалицилната киселина за разредување на крвта одамна го направи рутински лек...

Во тек се истраги за можни злоупотреби на правата на пациентите

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска информира дека во моментов внатрешно водат неколку истраги за можни злоупотреби на правата на пациентите. Ова, како што...

Терапијата на Онкологија е соодветна и нема злоупотреби им рече Меџити...

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска ги уверуваше пациентите на Клиниката за онкологија дека не треба да се сомневаат во квалитетот на терапијата и...

Лекувањето е проблем кога здравството е заболено

Јавниот здравствен систем незалечен од познатите хронични слабости Борбата за лек на лицата со ретки болести можеби најбрутално ја илустрира состојбата со која се соочуваат...

Нова студија открива мозочна активност кај пациенти што умираат

Со феноменот „еден чекор до смртта“ некои луѓе се потсетуваат на силна светлина на крајот од тунелот, чувство на присуство на најблиските или лебдење...

Судот на честа на ЛК ќе заседава за времено одземање на...

Обвинителот на Судот на честа на Лекарската комора до овој Суд достави обвинение против доктор Ваљтон Дервиши, анестезиолог вработен во ЈЗУ Клиничка болница Тетово...

Лекот го нема, а нема ни термини за снимања: Пациенти со...

Правиме натчовечки напори да ги обезбедиме со парите кои ги имаме колку што ги имаме, велат од Клиниката за онкологија и радиотерапија Пред една година...