Ознака: парламентарен состав

Новиот парламентарен состав во Грција денеска ќе положи заклетва, а утре...

Новиот парламентарен состав во Грција што произлезе од изборите во неделата, попладнево ќе положи свечена заклетва, меѓутоа пратениците ќе имаат еднодневен пратенички мандат со...

Со помалку министерства може поефикасна влада?

Рационализацијата на државната управа во фокусот на експертската јавност Кај нас постои долга историја на обиди за спроведување ефикасни предлог-реформи на администрацијата, во пакет со...