Ознака: паметење

Датуми за паметење во ноември

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во октомври

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ...

Датуми за паметење во септември

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот народ и...

Датуми за паметење во февруари

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни историски настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот...

Датуми за паметење во јануари

Македонскиот народ и држава имаат богата вековна традиција и голем број крупни историски настани, кои се трајно врежани во колективната национална меморија на македонскиот...

Херојот од Дељадровци – бос и со голи раце во битка...

Огнената стихија што деновиве беснее низ цела Македонија изнедри и искали голем број македонски знајни и незнајни јунаци, кои храбро и пожртвувано се впуштија...

По три удари едноподруго – гол за паметење во Тузла

Добрите игри во Беласица му ја отворија вратата за влез во Вардар, за кој настапуваше четири сезони. Нико Секулов од прволигашките денови најмногу се...

Никола Ѓоргиев одигра меч за паметење и за историја

Одбојкарите на Македонија ја забележаа првата, историска победа на дебитантското ЕП 2019, над Белорусија (3-1), во која капитенот Ѓоргиев забележа феноменални 37 поени Ласте Димитриевски наш...