Ознака: осветлување

„Ван плус 11 концепт“ ќе има задно течно осветлување

Техно „Ван плус 11“ е моќен паметен телефон, но неговиот дизајн не е особено возбудлив. Меѓутоа, компанијата сега објави верзија наречена „ван плус 11 концепт“,...

Во Европа дилема дали да се осветлат градовите за време на...

Во градовите ширум Европа, властите размислуваат дали да се одлучат за слабо осветлување бидејќи цените на енергијата се зголемија поради војната во Украина или...

Осветлувањето на домот влијае на расположението

Дизајнерите на ентериер велат дека кога ќе дојде време да го реновираме просторот во кој живееме, најдобро е да му пристапиме како да составуваме...

За еден месец над 100 интервенции на уличното осветлување

Во текот на јануари на уличното осветлување, а по пријавените барања од страна на граѓаните, било интервенирано 112 пати. Екипите за санација на дефектите...

Штедливите ЛЕД светилки донесоа 64.000 евра заштеди во Битола

Битола, откако јавното осветлување во градот му го препушти на јавното претријатие „Комуналец“, со поставувањето на штедливи светилки оствари големи заштеди.  Од досега поставените ЛЕД светилки...

Во прекин осветлувањето на магистралниот пат Битола-Меџитлија

Секторот за односи со јавност на Општина Битола информира дека изминативе два дена во прекин е јавното осветлување на магистралниот пат што води кон...

Осветлувањето – важен елемент во ентериерот

Функционалната улога на осветлувањето е исклучително важна. Правилно осветлениот простор во кој се работи или престојува, помага во извршувањето на сите активности. Тоа особено доаѓа...

Ново осветлување во дворот на ОУ „Лиман Каба“

Општината Бутел постави ново осветлување во дворот на основното училиште „Лиман Каба“ во населеното место Љуботен. Десет електрични столбови сега целосно го осветлуваат училишниот...

Населбата Лисиче ќе добие ново осветлување

Почна реконструкцијата на јавното осветлување во скопската населба Лисиче. Ќе бидат заменети 265 столба и околу 330 светилки, за што општината Аеродром издвои шест...

Во функција осветлувањето на дел од автопатите А2 и А4

ЈП за државни патишта заврши со осветлувањето на дел од автопатите А2 и А4 во вкупна должина од 12 километри и го стави во...