Ознака: Општина Кисела Вода

Свечено отворен Домот на културата во Драчево

​Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, министерката за култура, Ирена Стефоска, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче...

Општина Кисела Вода и СВР – Скопје одржаа седница на Локалниот...

Општина Кисела Вода во соработка со Секторот за внатрешни работи – Скопје, вчера во училишниот двор на ООУ „Партенија Зографски“ одржа седница на Локалниот...

Општина Кисела Вода на 15 септември ќе почне да собира кабаст...

Општина Кисела Вода на 15 септември ќе започне да спроведува акција за собирање кабаст отпад, стар мебел и електронски уреди. Општината услугата за собирање и...

Се отворија градинките во општина Кисела Водa

Градинките во општина Кисела Вода денеска се целосно подготвени по сите протоколи и ги отворија повторно вратите за најмалите сограѓани. Приемот и целокупниот процес на...

Општина Кисела Вода поставува атмосферска канализација на улица „Христо Татарчев“

Општина Кисела Вода во месната заедница Припор, на улица „Христо Татарчев“, крак 14, поставува атмосферска канализација. По завршувањето на работните активности за поставување на...

Се комплетира новиот парк во урбаната заедница „11 Октомври – бараки“...

Градоначалникот Филип Темелковски и претседателот на Советот на Општина Кисела Вода денеска извршија увид во активностите за комплетирање на новиот парк во урбаната заедница...

Општина Кисела Вода времено ќе ангажира 15 образовни асистенти

Петнаесет лица со завршено високо образование од профилот дипломиран дефектолог, педагог, психолог, професор (одделенски, предметен) ќе бидат времено вработени од страна на Општина Кисела...

Општина Кисела Вода набави две возила за миење улици и тротоари

Општина Кисела Вода ​со цел да го подигне нивото на чистотата и хигиената на својата територија, набави две нови возила со прскалки за чистење...

Во Драчево привршува изградбата на детско игралиште

Општина Кисела Вода продолжува да ги подобрува условите за детска игра и забава на својата територија. Во населбата Драчево, во паркот „Бранители“ привршуваат работните...

Општина Кисела Вода врши дезинфекција во колективни станбени згради

Во Општина Кисела Вода од денес се врши дезинфекција на сите колективни станбени згради на оваа територија.   Мобилни тимови организирани од Општината денес вршат прскање...