Ознака: Општина Кисела Вода

ФОТОГАЛЕРИЈА: Жителите на Општина Кисела Вода го одбележаа патрониот празник Ѓурѓовден

Со забавни и разновидни содржини за сите генерации, Општина Кисела Вода денес го прославува својот патронен празник Ѓурѓовден. Паркот "Македонија" од пладнето е исполнет...

Кој и зошто ги вандализира и краде спомениците на народните херои

Непознати сторители пред неколку дена го вандализирале споменикот на Гоце Делчев во Градскиот парк во Скопје. Со спреј во неколку бои исчкртан е постаментот...

Кина преку добрите дела во многу наврати докажала дека е голем...

Градоначалникот на скопската општина Орце Ѓорѓиевски оствари средба со кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо Градоначалникот  се сретна со амбасадорот на Народна Република Кина во Република Македонија,...

Лиска доби нов дом кај градоначалникот на Кисела Вода

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски, посвои куче кое му го донесе новиот директор на ЈП „Лајка“, Војислав Димитровски, на нивната работна средба....

Кампањата „Моја земја, мој дом“ на граѓаните ќе им овозможи целосна...

Општина Кисела вода денеска ја започна големата кампања која на дел од нејзините жители ќе им овозможи целосна сопственост на имотот. Имено, ако тие...

Свечен час за првачињата во ООУ „Кузман Јосифовски-Питу“

Првачињата во ООУ „Кузман Јосифовски - Питу“ во Скопје, денеска имаа свечен час во училишниот двор, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Кисела...

Општина Кисела Вода спроведе голема акција за расчистување на мини-депонија

На барање на граѓаните од урбаната заедница „Кисела Вода“, на тревните површини на ул. „Димо Хаџи Димов“ бр.145, Општина Кисела Вода спроведе голема акција...

Општина Кисела Вода објави Јавен оглас за формирање на Партиципативно тело

Врз основа на член 46 од Законот за Урбанистичко планирање (Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/20), на иницијатива на градоначалникот на Општина...

Градинката „Сончоглед“ спроведе предновогодишна хуманитарна акција

Градинката „Сончоглед“, која е во склоп на ЈДГ „Весели цветови“ од Кисела Вода, во соработка со хуманитарната организација „Св.Спас“, организираше предновогодишна хуманитарна акција на...

Градинката „Пржино“ подели новогодишни подароци на Институтот за белодробни заболувања кај...

Децата од градинката „Пржино“ од Кисела Вода, за најмладите пациенти, кои се лекуваат на Институтот за белодробни заболувања кај децата - Козле, изработија повеќе...