Ознака: Општина Кисела Вода

Општина Кисела Вода и бугарската амбасада поделија новогодишни пакетчиња во училиштето...

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски, претседателот на Советот на Општината, Дарио Шимиќ, амбасадорот на Република Бугарија, Ангел Ангелов, и неговата сопруга Билјана...

Градинката „Мимоза“ од Кисела Вода донираше новогодишни пакетчиња и колачиња

Во пресрет на новогодишните празници, градинката „Мимоза“, лоцирана спроти ТЦ „Шампионче“, на докажаната хуманитарна организација на скопската православна епархија при МПЦ „Свети Спас“ и...

Крводарителска акција во Општина Кисела Вода в петок

Црвениот крст во соработка со Општина Кисела Вода в петок ќе спроведе крводарителска акција во салата на Советот на Општината, од 11 до 15...

ООУ „Невена Георгиева – Дуња“ доби сензорна соба, компјутери и бесплатни...

За Меѓународниот ден на лицата со попреченост ООУ „Невена Георгиева - Дуња“ од Кисела Вода доби донација сензорна соба, преносни и десктоп компјутери и...

Општина Кисела Вода во дворот на градинката „Мимоза“ засади 130 садници

Општина Кисела Вода со средства од Владата, во дворот на градинката „Мимоза“, лоцирана во урбаната заедница „Цветан Димов“, засади 130 зимзелени садници. Покрај оградата на...

Ангели со уште една победа остануваат на првото место на табелата

Кошаркарскиот клуб Ангели со уште една победа се уште го држи првото место во Втората кошаркарска лига. Ангели убедливо ја победија досега непоразената екипа на...

Во УЗ „11 Октомври –бараки“ на 16.000 квадратни метри се садат...

Градот Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“, во соработка со Општина Кисела Вода спроведуваат голема акција за зазаленување на новиот парк во урбаната заедница...

Општина Кисела Вода објави конкурс за обука за негуватели за помош...

Општина Кисела Вода во соработка со социјалното претпријатие, односно со професионалниот сервис за грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови...

Општина Кисела Вода го честита 13-ти Ноември – Денот на ослободувањето...

Општина Кисела Вода го честита 13-ти Ноември - Денот на ослободувањето на Скопје од фашистичките сили.  - Денеска, одбележувајќи го 13 ноември, ја славиме победата...

Општина Кисела Вода продолжува да прави попис на урбаното зеленило

Општина Кисела Вода продолжува со реализација на проектот за воспоставување на зелен катастар на својата територија. Со пописот на урбаното зеленило во рамки на првата...