Ознака: образовни асистенти

Образовните асистенти од град Скопје бараат да им се исплати задоцнетата...

Образовните асистенти од град Скопје бараат општината да им ги исплати заостанатите финансиски средства за кои подолг временски период, како што велат, им доцнат...

Хелсиншки комитет: Итно решение за обезбедување образовни асистенти за сите средношколци...

Иако средното образование е задолжително, и оваа учебна година почнува без образовни асистенти во средните училишта. Соодветните законски измени ниту се донесени, ниту се...

Позитивни резултати од проектот за лични и образовни асистенти

Учениците со посебни образовни потреби од основните училишта во општината Аеродром веќе шест месеци имаат лични и образовни асистенти, а проектот преку кој се...