Ознака: Нотаријат

Одбележани 20 години од основањето на нотаријатот во Македонија

Нотарската комора на Република Македонија денеска со свечена седница ја одбележа 20-годишнината од основањето на нотаријатот во Македонија. На седницата свое  обраќање имаше министерката за...

Нотаријатот е еден од темелите на правната држава

Без двоумење може да се пофалиме дека македонскиот е еден од најстарите, најразвиените и најмодерните нотаријати во регионот, но и пошироко Нотарска комора на Република...