Ознака: Нови предизвици

За да се развива шахот се потребни нови предизвици

Целта на Крамник е да најде шаховски варијанти, кои не само што ќе имаат потенцијал да ги вратат возбудувањата во шахот, туку тоа да...

Нови предизвици за автокефалноста на МПЦ-ОА

Откако Руската православна црква (РПЦ) почна да применува друга тактика за притисок кон православните цркви што ќе се одлучат да ја признаат автокефалноста на...