Ознака: молчат

Законите молчат во време на војна

Во својата анализа, академик Коцарев прави осврт на тековните случувања, задржувајќи се на некои настани во изминатите четири децении. Поранешните војни не ја оправдуваат...

Правиме филмови за теми за кои другите молчат

Загорка Поп-Антоска Андовска, драматург и драмска авторка, коосновачка на академијата ДАСТА, е сѐ поприсутна фигура на полето на студентскиот филм. Минатата недела, ДАСТА одбележа...