Ознака: Министерството

За пет години готова пругата кон Бугарија

Од Министерството за транспорт и врски посочуваат дека забрзано се работи на изградба на источниот дел на коридорот 8. Рокот за изградба на оваа...

Колку се (без)опасни електронските цигари

Додека во повеќето земји електронските цигари се исфрлаат од употреба како штетни по здравјето, во Македонија, со најновата одлука на властите, е дозволено нивно...

Тревога на највисоко ниво и за битолчани и за Министерството за...

Доколку во најскоро време не се најде соодветен медицински кадар од лекари специјалисти, Службата за ургентна медицина во Клиничката болница во Битола, која е...

Сѐ уште е рано за вакцинирање деца против ковид-19

Македонските епидемиолози сметаат дека децата се една ранлива популација и дека треба да се почека уште година-две за да дадат насоки светските педијатри како...

Расте искористувањето на обновливите извори на енергија во земјава

Со инсталирањето системи за искористување на сончевата енергија, значително се намалува потрошувачката на електрична енергија, но придобивката или предноста од реализацијата на овие проекти,...